25.03.2022

Echipa ERA a asistat Bico Industries, principalul producător de plasă din fibră de sticlă din România, în procesul de extindere în Republica Moldova

tranzactie ERA

Casa de avocatură ”Efrim, Roșca&Asociații” (ERA) a asistat Bico Industries, principalul producător de plasă din fibră de sticlă din România, parte a grupului ROCA Industry, în procesul de preluare a companiei Terra Impex S.R.L, producător cu același obiect de activitate.

Echipa ERA a oferit suport juridic pe parcursul întregului proces de preluare a companiei – due diligence, realizat de către cumpărător, pregătirea și revizuirea documentelor pentru tranzacție. La fel, echipa ERA a asistat la semnarea contractelor de vânzare-cumpărare, în procesul de îndeplinire a condițiilor suspensive, precum și la finalizarea tranzacției.

”Compania BICO Industries S.A., parte a grupului Roca Industry, a finalizat miercuri, 23 martie 2022, achiziția producătorului de plasa de armare din Republica Moldova – ZEL Vulcănești – Grupul de firme TERRA Impex, valoarea tranzacției ridicându-se la aproximativ 3,8 milioane euro. Întreaga operațiune, din punct de vedere al auditului juridic și al suportului pe perioada semnării și înregistrării tranzacției, a fost coordonată, pe teritoriul Republicii Moldova, de către Casa de Avocatura ”Efrim, Roșca și Asociații”. Le mulțumim pe aceasta cale partenerilor noștri din Republica Moldova pentru profesionalismul si operativitatea pe care au dovedit-o, chiar și in cele mai delicate momente și le datoram cea mai mare parte a succesului tranzacției. De asemenea, apreciem că aceasta relație nu a avut la baza doar componenta profesională, ci și o chimie de suflet”, a precizat Președintele Consiliului de administrație Bico Industries, Mihai Bîrliba.

 ”A fost o tranzacție complexă, cu un calendar restrâns, care a fost realizată într-un context regional dur. Vreau să felicit echipa Bico Industries, și personal Președintele Consiliului de administrație, dl. Mihai Bîrliba, pentru investiția realizată. Totodată, le mulțumesc pentru încrederea oferită echipei ERA în acest proiect. Am lucrat excelent împreună cu echipele de la casele de avocatură din România Reff&Asociații|Deloitte Legal și ”Popovici, Nițu, Stoica&Asociații”, a menționat Oleg Efrim, Managing Partener ”Efrim, Roșca&Asociații”

Echipa ERA, implicată în proiect, a fost formată din Vladislav Roșca – partener, avocații Maxim Macovei și Gicu Bloșenco, și a fost condusă de partenerul Oleg Efrim.