Oleg Efrim
Oleg EFRIM
Partener

Oleg Efrim este avocat şi unul dintre fondatorii ERA. Oleg Efrim a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Republica Moldova, unde a obţinut licenţa şi titlul de magistru în drept.

Oleg Efrim şi-a început cariera în domeniul juridic în anul 1997, cu o activitate prodigioasă atât în sectorul comercial şi nonprofit, cât şi în sectorul public. Din acelaşi an Oleg Efrim este profesor de Drept civil la Facultatea Drept a Universităţii de Stat din Republica Moldova.

În calitatea sa de avocat, Oleg Efrim a participat la numeroase proiecte de investiţii de anvergură şi a reprezentat interesele clienţilor locali şi internaţionali în instanţele de judecată. În sectorul public, în funcţia sa de Ombudsman, viceministru şi apoi ministru al Justiţiei, Oleg Efrim a acumulat o vastă experienţă în domeniul de reglementare, cel al achiziţiilor publice şi în alte domenii aferente.

Începând cu 2008, Oleg Efrim este constant  nominalizat în topurile realizate de  Best LawyersChambers & Partners, The Legal 500 și IFRL 1000.

Domeniile de expertiză ale lui Oleg Efrim sunt: investiţii, dreptul corporativ şi comercial, fuziuni şi achiziţii, reglementare, litigii comerciale şi civile.

Oleg Efrim vorbeşte limbile română, rusă şi engleză.

Vladislav C. Roșca
Vladislav ROŞCA
partener

Vladislav Roşca este avocat şi unul dintre fondatorii ERA. Vladislav Roşca a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea, Romania, ulterior obţinând titlul de magistru în drept la Academia Internaţională de Drept Economic din Republica Moldova.

Vladislav Roşca şi-a început cariera în domeniul juridic în anul 1999, reprezentând clienţi locali şi internaţionali în numeroase litigii cu diverse domenii de specializare. Vladislav Roşca deţine competenţe de excepţie şi un portofoliu impresionant de cazuri complexe şi de notorietate.

Vladislav Roşca a fost nominalizat de către prestigioasa publicaţie Best Lawyers în secţiunea Litigii în anii 2009 şi 2010. Tot de atunci, Vlad Roșca este prezent în topurile internaționale de specialitate realizate de prestigioasele publicații ca Chambers & Partners, The Legal 500, IFRL 1000.

Domeniile de expertiză ale lui Vladislav Roşca sunt: dreptul corporativ şi comercial, piaţa de capital, proprietăţi imobiliare, insolvabilitate, audit juridic, arbitraj comercial, litigii comerciale şi civile, contencios administrativ şi probleme de drept penal.

Vlad Roșca vorbește limbile română, rusă, engleză și italiană.

Vadim Visloțchi
Vadim VISLOȚCHI
Asociat

Vadim Visloțchi este avocat asociat în echipa ERA.

Vadim a absolvit Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne. Anterior colaborării cu ERA, a activat timp de zece ani în sistemul organelor afacerilor interne, acumulând o vastă experiență în investigarea și descoperirea infracțiunilor și contravențiilor.

Domeniile lui de expertiză sunt: litigii, contravențional și probleme de drept penal.

Vadim vorbește limbile română și rusă.

Mircea Patrachi
Mircea PATRACHI
Asociat

Mircea Patrachi este avocat asociat în echipa ERA. A obținut licența la specialitatea drept economic și titlu de magistru în drept civil de la Universitatea de Stat din Moldova. A devenit avocat, membru al Baroului Chișinău în anul 2011.

Are o experiență bogată în litigare și reprezentare de interese, în instanțele naționale precum și în fața autorităților publice, a clienților atât din Republica Moldova cât și din străinătate. Domeniile de expertiză sunt: drept civil, comercial și contencios administrativ (cu precădere în drept vamal și achiziții publice).

Timp de trei ani a activat în cadrul unei corporații multinaționale din sectorul TIC la București, fiind implicat în  management de proiecte internaționale (Rusia, Armenia, Macedonia de Nord, România, Rep. Moldova).  În anul 2014 obține și o diplomă eliberată de autoritățile din România care atestă aptitudinile sale de project manager.

Vorbește limba română, rusă și engleză.

Ina Jimbei
Ina JIMBEI
Asociat

Ina JIMBEI este avocat în echipa ERA, doctor în drept și lector universitar la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Este printre cunoscuții specialiști în domeniul dreptului procesual civil și drept administrativ.

Din 2019, Ina este unul din experții locali care prestează servicii pentru BERD.

De asemenea, Ina este consilier juridic în cadrul proiectului „Advancing legal research and writing” coordonat de National Center for State Courts, finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Ina este interesată de  dreptul concurenței, urmând în acest sens cursuri în Germania în domeniul dreptului concurenței și dreptului european.

Ina vorbește limbile română, rusă și engleză.

Natalia Roșca
Natalia ROŞCA
Consultant

Natalia Roşca este consultant în echipa ERA. Natalia Roşca a obţinut licenţa şi titlul de magistru în drept la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Republica Moldova.

Anterior colaborării cu ERA, Natalia Roşca a activat în sectorul public, acumulând o experienţă impresionantă în cadrul Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova, cu o specializare în domeniul elaborării actelor normative, a tehnicii legislative, precum şi în alte domenii de drept public. Natalia Roşca a participat la elaborarea a numeroase acte normative de importanţă naţională.

Domeniile de expertiză ale Nataliei Roşca sunt: proprietatea intelectuală, reglementare, tehnică legislativă, achiziţii publice, cercetări, mediere şi litigii de drept public.

Natalia Roşca vorbeşte limbile română, rusă şi franceză.

Gicu Bloșenco
Gicu BLOȘENCO
Avocat stagiar

Gicu Bloșenco este avocat stagiar în echipa ERA. A obținut licența în drept la Universitatea de Stat din Moldova, demonstrând interes academic în sfera dreptului civil și a arbitrajului comercial.

Domeniile de specializare: dreptul corporativ și comercial, sfera imobiliară, litigare și arbitraj.

Limbi străine: engleză, rusă, franceză.

Maxim Macovei
Maxim MACOVEI
Consultant

Maxim este jurist la ERA. Înainte de a se alătura echipei ERA, Maxim a asistat și consultat startup-urile IT și FinTech în lansarea produselor lor pe piețele internaționale. Maxim a dobândit o experiență valoroasă în timpul interacțiunii sale cu startup-uri și companii internaționale, interacționând cu diverse sisteme juridice din întreaga lume, toate acestea concomitent cu dezvoltare propriului startup-ul LegalTech.

Maxim a fost implicat în tranzacții complexe, structurând investițiile în interesul companiilor locale și internaționale cu ajutorul instrumentelor juridice corporative, cum ar fi acordurile acționarilor/asociaților (SHA), clauzele de opțiune, împrumuturi convertibile.

Maxim este specializat în drept civil, corporativ și comercial, IT, fuziuni și achiziții, AML, conformitate cu actele normative (compliance).

Maxim vorbește limba română, rusă și engleză.

Alexandra Zavtur
Alexandra ZAVTUR
Consultant

Alexandra Zavtur a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, filiera anglofonă. Alexandra obținut o bursă Erasmus+ care i-a permis să studieze un an academic la Universitatea din Gloucestershire, Marea Britanie.

De asemenea, Alexandra a făcut parte din echipa câștigătoare a competiției naționale de procese simulate „Jessup Moot Court Competition”.

Domeniul de interes este dreptul concurenței.

Alexandra Zavtur vorbește fluent limbile română, engleză și rusă.

Corina OPREA
Asociat

Corina Oprea este avocat asociat în echipa ERA.  A obținut licența și titlul de magistru în drept economic la Academia de Studii Economice din Moldova. În paralel, Corina Oprea are studii în jurnalism, fiind absolventa Școlii de Studii Avansate în Jurnalism din Republica Moldova.

Corina Oprea a activat în domeniul privat, în sectorul petrolier, precum și în domeniul non-profit, pe filiera politicilor de tineret și drepturilor omului. Concomitent, mai bine de 1 an, a dus o rubrică juridică în “Ziarul de Gardă” scriind articole juridice explicative.

Domeniile de expertiză ale Corinei Oprea sunt: litigii comerciale și civile, insolvență, domeniul corporativ, drepturile omului, contencios administrative, drept electoral.Corina Oprea vorbește limba română, rusă, engleză și spaniolă.