12.02.2016

Peste 60 de mii de lei adunați pentru copiii cu nevoi speciale, în cadrul expoziției fotografice a lui Aurel Cepoi – „Central Asia. A journey”

Zeci de persoane au venit aseară, 11 februarie, la expoziția cu vânzare de fotografii „Central Asia. A journey”, pentru susținerea copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Tony Hawks din Chișinău. Invitații expoziției au avut posibilitatea să admire și achiziționeze lucrările fotografului amator Aurel Cepoi, realizate în timpul călătoriilor în Kârgâzstan, Uzbekistan, Tadjikistan. Evenimentul de caritate, organizat cu sprijinul Casei de avocatură „Efrim, Roșca și Asociații” și compania „MolDeco”, a avut loc în incinta clădirii Kentford.

„În ultimii doi ani și jumătate am călătorit foarte mult în Tadjikista, Uzbekistan și Kârgâzstan și am rămas impresionat de tradițiile și cultura acestor țări, de munți, de oameni. Am imortalizat momentele prin fotografii. Nu sunt un fotograf profesionist, sunt doar un amator. Respectiv, nu știu cât valorează aceste fotografii, dar știu că împreună putem ajuta copiii cu dizabilități din Chișinău”, a spus autorul expoziției, Aurel Cepoi.

Potrivit organizatorilor, în doar câteva ore s-au vândut peste 50 de fotografii. Banii colectați, peste 60 de mii de lei, au fost donați Centrului Tony Hawks pentru construcția primei săli destinată activităților sportive pentru copii cu dizabilități din Moldova. Ea va fi construită pe actuala terasă a Centrului .

În cadrul evenimentului de caritate, vizitatorii au avut ocazia să achiziționeze bestsellerul „Tenis cu moldoveni”, autorul căruia este Tony Hawks, și cartea de bucate „Cooking For Moldova”, scrisă de Jo Batson, soția Ambasadorului Marii Britanii la Chișinău, Phil Batson. Banii adunați din vânzarea cărților, de asemenea, au fost donați Centrului Tony Hawks.

Centrul Tony Hawks este o organizație non-guvernamentală, non-profit, pentru copii cronic bolnavi din familii social-vulnerabile. De 15 ani, instituția oferă gratuit reabilitare medico-socială pentru copii cu dizabilități în vârstă de până la 18 ani, care nu au posibilitate, din lipsă de mijloace financiare, să fie încadraţi în programe de recuperare. Centrul a fost creat și este susținut financiar de renumitul scriitor britanic Tony Hawks.